Een grafsteen kopen in Dordrecht doet u bij monumententuin

Wanneer uw geliefde, familielid, of iemand die u kent overlijd Komt er erg veel op u af. Daarom is het belangrijk een bedrijf te kiezen die kennis van zaken heeft. Die u kunt begeleiden bij aankoop van een grafsteen welke past bij uw wensen. Monumententuin in Dordrecht heeft niet alleen de kennis in huis, wij helpen u graag ook verder. Wij maken niet alleen grafstenen op maat maar repareren en doen onderhoud aan bestaande grafstenen en monumenten. Daarnaast leveren wij ook urnen en andere soorten gedenktekens.

grafsteen tulp 2
persoonlijke grafsteen hart
gedenksteen

Natuursteen bedrijf

de Monumententuin in Dordrecht

Gelegen aan de Nassauweg 190 in Dordrecht, naast begraafplaats Essenhof. Wij hebben een eigen werkplaats waarbij wij op maat grafstenen maken. Omdat wij ook een natuursteen bedrijf zijn, hebben wij een ruime voorraad natuursteen met diverse kleuren beschikbaar. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen en rustig te oriƫnteren naar een geschikte grafsteen.

Naast dat wij traditionele modellengrafstenen leveren, kunnen wij ook maatwerk realiseren: Dat maken we niet alleen in natuursteen maar ook bijvoorbeeld in plexiglas of glas.

Wanneer u een persoonlijk ontwerp heeft voor een grafsteen, plannen wij graag een afspraak in zo kunnen wij rust bespreken wat de wensen zijn en te kijken of het persoonlijke grafsteen ontwerp voldoet aan de regels van de begraafplaats. Elke begraafplaats heeft zijn eigen regels waar de grafsteen aan moet voldoen. Van de meeste begraafplaatsen weten wij deze regels en zullen dit ook met u bespreken.

gedenksteen wit hart
grafsteen 1

Ons werkgebied

Natuursteenbedrijf de monumententuin heeft een werkgebied waarbij wij werken. Zit u buiten dit werkgebied neem dan contact met ons op, wellicht dat wij u alsnog kunnen helpen of dat wij u doorverwijzen naar een natuursteenbedrijf waarbij wij weten dat deze goed aansluit bij uw wensen. Wij zijn actief in en om de volgende steden en plaatsen:

– Dordrecht
– Zwijndrecht
– Hendrik Ido Ambacht
– Papendrecht
– Ridderkerk
– Werkendam
– Gorinchem

Meest gestelde vragen

Wij kunnen begrijpen dat niet altijd alles even duidelijk is, en dat u altijd aanvullende vragen heeft in een dergelijke moeilijke tijd. Vandaar dat wij op de meest gestelde vragen een antwoord hebben gegeven:

De vraag zelf is lastig te beantwoorden omdat elke grafsteen weer anders is qua wensen en eisen. Wij hebben standaard grafstenen waar de prijs ongeveer vanaf 800 euro en meer te koop zijn. De prijs van een grafsteen wordt door de keuze steen, tekst (soort), model en eigen wensen bepaald. Lees hier verder ..

De tekst bepaalt u zelf, meestal is dit een stukje tekst wat voor u toepasselijk van de overledene, dat kan een gedicht zijn, een bijbel tekst of een gezegde van de overledene. Welke tekst u ook wilt plaatsen, houdt rekening dat het een herinnering aan een persoon dus de tekst kan daar ook betrekking op hebben. Lees hier verder ..

Dat is geen probleem, wij spreken graag af op de begraafplaats van uw keuze. Daar kunnen wij u adviezen geven of de afmetingen en regels van deze begraafplaats. Mocht u daarna nog tijd hebben kunnen wij langs onze showtuin gaan om u enkele voorbeelden te laten zien. Lees hier verder ..

Dit is lastig te bepalen wat de kosten totaal zijn. De prijs is afhankelijk wat uw wensen zijn, wat voor tekst u op de grafsteen wilt hebben, en hoeveel tekst u wilt hebben. Ook is de prijs sterk afhankelijk of het een bestaande steen is of dat het om een nieuwe steen gaat. Lees hier verder ..

Het onderhouden van een grafsteen is niet heel moeilijk, met schoonwater en een borstel komt u al een heel eind. Veel begraafplaatsen is gebruik van Chloor verboden, er zijn milieuvriendelijke en Natuursteen vriendelijke schoonmaakmiddelen. Lees hier verder ..

Elke begraafplaats heeft zijn eigen regels, de regels van de begraafplaats zijn op te vragen bij de begraafplaats zelf. Wanneer het gaat om een begraafplaats in Dordrecht helpen wij u graag verder, de meeste regels kennen wij. Lees hier verder ..

Informatie aanvraag

  • Hidden

Grafsteen kopen en offerte aanvragen

Het aanvragen van een grafsteen offerte kan gemakkelijk via onze website, vult u zo compleet mogelijk uw wensen in wij zorgen ervoor dat u wordt teruggebeld en dat u een passende offerte krijgt. Dit is geheel vrijblijvend en u bent dus niet gebonden aan ons met deze offerte. Wanneer u een grafsteen koopt bij ons bent u verzekerd van een goede service, klantvriendelijkheid en alle begrip in uw situatie, ervaring van het vervaardigen van maatwerk en een breed aanbod aan accessoires.

Wij zijn een 10Q vakbedrijf

Wij zijn aangesloten bij het kenniscenstrum steen (opgericht in 1954) welke het certificaat 10Q uitreikt. Dit houdt in dat wij voldoen aan de eisen van het Kenniscentrum. Q staat voor kwaliteit (Quality) en dat blijkt uit 10 eisen waarop ons bedrijf is beoordeeld. Wij staan daar garant voor. Vanuit vakmanschap en persoonlijke betrokkenheid krijgt u altijd een passend advies.

Begraafplaatsen Dordrecht

Dordrecht heeft 3 begraafplaatsen. 2 gemeentelijke begraafplaatsen en 1 roomkatholieke begraafplaats.

Gemeentelijke begraafplaatsen waren voorheen Algemene begraafplaatsen, de naam is in 1991 aangepast naar Gemeentelijke begraafplaatsen. Elke gemeente in Nederland is verplicht een begraafplaats te hebben, de begraafplaats is eigendom van de overheid. Bij een gemeentelijke begraafplaats mag iedereen van de gemeente begraven worden, ongeacht geloofsovertuiging of andere achtergrond. De enige voorwaarde die de gemeente kan stellen is dat ze alleen mensen begraven die binnen de gemeente wonen.

Een roomkatholieke begraafplaats is de regel dat men roomkatholiek is (of voorafgaand een roomkatholieke uitvaart heeft gehad in een roomkatholieke kerk). Tegenwoordig wordt er niet heel streng gekeken naar de regels.

Wij adviseren u eventueel bij de keus van een begraafplaats in en rondom Dordrecht.

Natuursteen bedrijf de Monumententuin is gelegen naast begraafplaats de Essenhof. Dit is een gemeentelijke begraafplaats. Het adres van Gemeentelijke Begraafplaats De Essenhof is Nassauweg 200, 3314 JR, Dordrecht.

Begraafplaats Zuidendijk is een Gemeentelijke begraafplaats. Dit is een begraafplaats van de voormalige gemeente Dubbeldam. Het adres van de Gemeentelijke begraafplaats Zuidendijk is Zuidendijk 270, 3319, Dordrecht.

Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Dordrecht. De begraafplaats is sinds 1880 in handen van de RK Kerkbestuur van de gemeente Dordrecht. Het adres van Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Dordrecht is Ree weg Oost 118, Dordrecht.

Kunt u wel wat hulp gebruiken of heeft u een vraag?

Wanneer uw geliefde, familielid, of iemand die u kent overlijd Komt er erg veel op u af. De Monumententuin kan u begeleiden bij aankoop van een grafsteen welke past bij uw wensen.