Ruwe Grafstenen

Ruwe grafstenen zijn gedenkstenen met een ruw oppervlak. In tegenstelling tot andere gedenkstenen die meestal gepolijst en dus glad van oppervlak zijn. Een ruwe gedenksteen ontstaat doordat in de groeve de steen met beitels losgehaald wordt. De gigantische brokken steen worden dan ook nog eens in meerdere stukken verdeeld. Dat splijten zorgt ervoor dat er een ruwe steenachtige huid ontstaat. De steensoorten die daarvoor in aanmerking komen noemt men splijtsteen.

Vele ruwe gedenksteen vormen

Als het om de vorm gaat van de gedenksteen is er zeer veel mogelijk. Zelfs bij een ruwe grafsteen zijn er verschillende oplossingen denkbaar. Veel wordt bepaald door regelgeving op de begraafplaats zelf. Daarbij is de letterlijke plaats van het graf bepalend voor wat er toegestaan is. Niet overal mag er zo maar een ruwe grafsteen aangebracht worden. Soms schrijven verordeningen voor dat het totale graf gemarkeerd dient te worden, andere keren volstaat een enkele ruwe steen. Wij van Monumententuin zijn met de situatie ter plaatse bekend. Wij kunnen u precies vertellen wat er wel en niet kan en wat de mogelijkheden zijn.

Offerte aanvragen?

Natuursteenbedrijf Monumententuin is er voor het tastbaar maken van uw persoonlijk verlies.

Staande steen, liggende steen

Er zijn ook combinaties mogelijk van een staande ruwe steen met een liggend gedeelte van dezelfde steensoort. Dat liggende gedeelte kan het graf helemaal of gedeeltelijk bedekken. Van staande stenen zijn ook vaak scherven in de handel waarmee een prachtige grafmarkering gemaakt kan worden. Plaatjes zeggen dan vaak meer dan honderd woorden. Op de begraafplaats zelf en in onze showroom kunt voorbeelden zien van hoe dat er uit kan zien. En uiteraard zijn daar altijd varianten op te bedenken als u een andere kleur zou willen. Dan gaan we voor u op zoek naar de mogelijkheden. 

Teksten op Ruwe Grafstenen

Doordat het om een ruwe steen gaat wordt de tekst vaak als losse bronzen-, aluminium- of rvs letter aangebracht. Sommige ruwe steensoorten lenen zich ook om een tekst in frezen. Ook dat effect kunnen we u het beste met afbeeldingen laten zien, zodat u een gedegen keuze kunt maken.

Vele mogelijkheden

Er is altijd veel meer mogelijk dan het zo even lijkt. Het beste kan dat in een persoonlijk gesprek met ons bedrijf Monumententuin worden toegelicht. Dan kunnen we u met voorbeelden laten zien hoe een bepaalde beslissing uitpakt. Voor ons zijn gedenkstenen ons dagelijkse werk. Daarover kunt u ons vragen wat u wilt. Uiteindelijk is het uw nagedachtenis die wij moeten vormgeven.

Direct een offerte aanvragen

  • Hidden