Kinder grafstenen

Kindergrafstenen zijn grafstenen voor overleden kinderen. Hoe naar dat voor de achtergeblevenen de ouders, de grootouders, broertjes en zusjes ook is, dit komt voor. Het gedenken van kinderen is iets wat veel zorg en aandacht vraagt, omdat er zoveel emotie aan verbonden is. Emotie die vormgegeven moet worden, zodat de achtergeblevenen een plek krijgen om dat verlies en die nagedachtenis te verwerken. Maar kinderen zijn kinderen, dus iets van het kind zijn moet daarin te herkennen zijn.

Vele kindergedenksteen vormen

Als het om de vorm gaat van de kindergedenksteen gaat is er zeer veel mogelijk. Vandaag de dag zijn er allerlei kindervormen zoals beertjes, vlinders en harten van steen te maken. Ook eigen ontwerpen kunnen vormgegeven worden. Begraafplaatsen komen aan de speciale behandeling van kinderen tegemoet, door het aanbieden van kinderhofjes. Hofjes die van een andere dimensie zijn dan de normale begraafplaats gedeeltes. Wij van Monumententuin zijn met de situatie ter plaatse bekend. Wij kunnen u precies vertellen wat er wel en niet kan en wat de mogelijkheden zijn.

Offerte aanvragen?

Natuursteenbedrijf Monumententuin is er voor het tastbaar maken van uw persoonlijk verlies.

Kindermaten

Kindergedenkstenen zijn vaak veel kleiner van formaat dan de normale volwassen gedenksteen. Dat past ook beter bij kinderen en de sfeer die ze meebrengen. Op de begraafplaats zelf en in onze showroom kunt u voorbeelden zien van hoe dat er allemaal uit kan zien. En uiteraard zijn daar altijd varianten op te bedenken, als u een andere kleur of afwijkende vorm zou willen. Dan gaan we voor u op zoek naar de mogelijkheden.

Teksten op een kindergedenksteen

Het inscannen van tekeningen of het kinderhandschrift behoort allemaal tot de mogelijkheden. Met frees- en graveer technieken kunnen er zelfs ingekleurde voorstellingen worden aangebracht. Combinaties met glas of kunststof het kan allemaal. Ook die effecten kunnen we u het beste met afbeeldingen laten zien, zodat u een gedegen keuze kunt maken.

Vele mogelijkheden

Er is altijd veel meer mogelijk dan het zo even lijkt. Het beste kan dat in een persoonlijk gesprek met ons bedrijf Monumententuin worden toegelicht. Dan kunnen we u met voorbeelden laten zien hoe een bepaalde beslissing uitpakt. Voor ons zijn gedenkstenen ons dagelijkse werk. Daarover kunt u ons vragen wat u wilt. Uiteindelijk is het uw nagedachtenis die wij moeten vormgeven.

Direct een offerte aanvragen

  • Hidden