Grafstenen en gedenkstenen

Met een gedenksteen op een graf wordt de plaats waar een overledene begraven is gemarkeerd. Het is ook de plaats waar de naam van de overledene genoemd wordt. Met het lezen van zijn of haar naam, krijgt de persoon die er begraven is een identiteit. Elke keer dat het graf bezocht wordt gebeurt dat lezen van die naam opnieuw. Telkens wordt de begraven persoon opnieuw herdacht. En is men even bezig met de betekenis die de overledene had.

Duurzame granieten grafstenen

Omdat een gedenksteen in weer en wind buiten staat is duurzaamheid van belang. Daarom wordt er voor granieten grafstenen gekozen. Er zijn vele soorten graniet waar men uit kan kiezen. Die ook nog in allerlei kleuren beschikbaar zijn. Voor ieders smaak is er wel een oplossing te bedenken.

Offerte aanvragen?

Natuursteenbedrijf Monumententuin is er voor het tastbaar maken van uw persoonlijk verlies.

Vele gedenksteen vormen

Als het om de vorm gaat van de gedenksteen ook wel grafsteen genoemd is er zeer veel mogelijk. Men zou kunnen denken aan  enkel een staande steen waar de naam op vermeld staat. Een liggende steen, ook wel zerk genoemd, behoort ook tot de mogelijkheden. Veel wordt bepaald door regelgeving op de begraafplaats zelf. Daarbij is de letterlijke plaats van het graf bepalend voor wat er toegestaan is 

Staande steen, liggende steen

De vorm van de gedenksteen bepaalt het aanzien van een grafbedekking. Het kan gaan om enkel een staande steen. Er zijn ook combinaties mogelijk van een staande steen met een liggend gedeelte. Dat liggende gedeelte kan het graf helemaal of gedeeltelijk bedekken.

Naam en teksten

Een grafsteen of een naam steen zo wordt het ook wel genoemd is voorzien van tekst. De naam van de overledene de geboortedatum en sterfdatum staat erop vermeld. Wil men in de toekomst een bijzetting doen dan is het van belang om vanaf het begin rekening te houden met nog een naam en geboorte en sterfdatum. Dan moet er bekeken worden of er nog meer plaats is voor nog meer tekst. Kijk even in het vak waar de grafsteen zich bevindt hoe anderen dat opgelost hebben en of u dat aanspreekt. Vandaag de dag kan er heel veel en mag er ook heel veel.

Direct een offerte aanvragen

  • Hidden