Dubbele grafstenen

Met een gedenksteen op een graf wordt de plaats waar een overledene begraven is gemarkeerd. Het is ook de plaats waar de naam van de overledene genoemd wordt. In het geval van een dubbelgraf is er sprake van meer dan een persoon die er zijn rustplaats gaat vinden. Dat vergt enig vooruitdenken.

Dubbelgraf of familiegraf

Soms bestaat er de mogelijkheid om twee personen naast elkaar te begraven in twee afzonderlijke graven die dan tegelijk gekocht worden. Dat wordt een zogenaamd dubbelgraf genoemd. Het tweede graf wordt pas in gebruik genomen als dat nodig is, daar kan enige tijd overheen gaan. De totale grafbedekking wordt wel in een keer aangebracht om kleurverschillen te voorkomen. Natuursteen is en blijft een natuurproduct waarbij geen stuk steen gelijk is aan het andere.

Offerte aanvragen?

Natuursteenbedrijf Monumententuin is er voor het tastbaar maken van uw persoonlijk verlies.

Duurzame granieten grafstenen

Omdat een gedenksteen in weer en wind buiten staat is duurzaamheid van belang. Daarom wordt er voor granieten grafstenen gekozen. Er zijn vele soorten graniet waar men uit kan kiezen. Die ook nog in allerlei kleuren beschikbaar zijn. Voor ieders smaak is er wel een oplossing te bedenken.

Vele gedenksteen vormen

Ook bij een dubbelgraf waarbij beide delen op elkaar afgestemd zijn, is er zeer veel mogelijk. Men zou kunnen denken aan twee staande stenen naast elkaar waar op een van de twee de naam van de overledene vermeld staat. Soms zet men de tweede naam er ook al op, omdat men weet dat die persoon er in de toekomst begraven zal worden. De overlijdens datum wordt dan later toegevoegd. Soms kiest men voor een grote liggende steen, ook wel zerk genoemd. Veel wordt bepaald door regelgeving op de begraafplaats zelf. Daarbij is de letterlijke plaats van het graf bepalend voor wat er toegestaan is.

Naam en teksten

Een grafsteen of een naam steen zo wordt het ook wel genoemd is voorzien van tekst. De naam van de overledene de geboortedatum en sterfdatum staat erop vermeld. Vandaag de dag kan er heel veel en mag er ook heel veel. Met het lezen van zijn of haar naam, krijgt de persoon die er begraven is een identiteit. Elke keer dat het graf bezocht wordt gebeurt dat lezen van die naam opnieuw. Telkens wordt de begraven persoon opnieuw herdacht. En is men even bezig met de betekenis die de overledene had. Soms zijn er na elkaar twee overledenen die met elkaar begraven worden, dan kan is een dubbelgraf te overwegen

Staande steen, liggende steen

De vorm van de gedenksteen op het dubbelgraf monument, bepaalt het aanzien van een grafbedekking. Het kan gaan om enkel een staande steen de zogenoemde letterplaat. Er zijn ook combinaties mogelijk van een staande steen met een liggend gedeelte. Dat liggende gedeelte kan het graf helemaal of gedeeltelijk bedekken. Er kan voor een brede letterplaat gekozen worden. Of twee afzonderlijke waarbij het liggende gedeelte van beide graven weer een geheel maakt. Kortom er is van alles mogelijk waarbij Monumententuin u van gerichte adviezen kan voorzien.

Direct een offerte aanvragen

  • Hidden